Voor elke dag · 08. juni 2020
Hupsakee! alles in 1 schaal of op een bakplaat en de oven in. Lekker makkelijk en je ken het het helemaal zelf verzinnen wat je erin gooit. Voor deze tray bake heb ik het volgende gebruikt: -Krieltjes -1 schaal Catalaanse worstjes (AH) -Rode ui en gewone ui in partjes -Piementos de padron (Westlandpeppers) -Rode en gele paprika's -Knoflook (teentjes met schilletje er nog omheen) -Cherry tomaatjes -Takje rozemarijn -Olijfolie (om alles even lekker mee door te mixen) Oven 200 graden voor ongeveer...
Voor elke dag · 08. juni 2020
Deze maaltijdsalade staat zo op tafel en vol met groenten. Ingrediënten: 2 personen Dressing/marinade - 70 ml olijfolie - 1 tl knoflookpoeder - 1 tl gerookte paprikapoeder - 1 tl korianderpoeder - 1,5 tl djintan (komijn) - Sap van een halve citroen - 1 el honing - snufje peper/zout Salade: - 1 kipfilet - Veldsla - Babyspinazie - Rode kool - Blikje kikkererwten - Radijsjes - 4 Banaansjalotjes (of gewone) -Marineer de kikkererwten en de kipfilet in aparte bakjes. Laat minimaal 30 min marineren....
Voor elke dag · 04. juni 2020
Zo lekker! en super snel op tafel. Pasta Vongole Wat heb je nodig: - 350 gr spaghetti - 1 kg Vongole - 3 teentjes knoflook - 2 banaansjalotten (of een ui) - 1 rood pepertje (en/of chili vlokken) - Peterselie naar smaak - 150 ml witte wijn - 1 citroen - peper zeezout mix met Citrus en knoflook (bv van Fairtrade) - Olijfolie - Klontje roomboter - Zet een flinke pan water op voor de spaghetti. -Begin dan met het fijn hakken van de knoflook en de sjalotten door de helft en in halve ringen te...
Voor elke dag · 02. juni 2020
Deze gevulde puntpaprika's maakte ik vorige week met een paar ingrediënten die we nog in huis hadden en het was hartstikke lekker geworden. Ingrediënten: 4 puntpaprika's 350 gr rundergehakt Ricotta 1 ui gesnipperd 2 knoflookteentjes fijn gehakt Kaas, geraspt (ik heb cheddar gebruikt) Groene kruiden bv peterselie Peper/ zout en een snufje cayennepeper -Fruit ui en knoflook -Rul het gehakt -Voeg peper en zout toe -Voeg ricotta toe en een snufje cayennepeper -Snij de paprika's in de lengte open...
Voor elke dag · 14. mei 2020
Super snel op tafel. 4 personen (+ een extra bordje voor de volgende dag als lunch) ;-) -Pak spaghetti -200 gr gesneden pancetta -190 gr pecorino kaas (geraspt) -3 el chili knoflook saus (2 als je het iets minder pittig wilt) -2 el miso -4 eieren ( 3 hele en 1 dooier extra) Zo maak je het: -Kook de spaghetti in ruim water -Rasp de kaas -Bak de pancetta in een ruime koekenpan zonder olie of boter. -Pak een diep bord en doe hier 3 el chili knoflook saus, 2 el miso en 2 el heet water uit de...
Voor elke dag · 14. mei 2020
Indische gehaktballetjes Lekker bijgerecht of bij de borrel. En als je over hebt is dit opgewarmd op een broodje de volgende dag ook lekker! Voor ongeveer 4 personen Dit heb je nodig: Een pond half om half gehakt 4 sjalotten 2 uien 6 tenen knoflook 1 tl gemberpoeder 1 Ei Paneermeel (ongeveer 4 el) Ketjap Sambal Oelek Beetje nootmuskaat 1 Rode peper 1 el Pindakaas 1 el Petis Udang 300 ml gekookt water Zo maak je het: -Snipper 2 sjalotten en 4 tenen knoflook en fruit dit aan in een koekenpan....
Voor elke dag · 05. mei 2020
Heerlijk deze maaltijdsoep met miso en groenten. Wat heb je nodig: 1,5 liter kippenbouillon +/- 3 ons kippendijen sesamolie 3 tenen knoflook (fijn gesneden) +/- 3 cm gember (fijn gesneden) 1 el sesamzaad 4 el miso (rode) 4 el mirin 2 el sojasaus 1 el chilisaus eieren 1 paksoi bosui naar smaak Een zak Japanse groenten mix (uit de koeling) Nori vellen Noodles Zo maak je het: -Maak de noodles zoals op de verpakking en zet even weg. -Kook de bouillon (zelf gemaakt is natuurlijk het lekkerste, maar...