Zoet · 23. juni 2020
Oooooo dit is extra lekker met een bakkie cappuccino ernaast!! Ingrediënten: - 200 gr boter op kamertemperatuur - 190 gr suiker - 4 eieren op kamertemperatuur - snufje zout - rasp van 1 citroen - 200 gr bloem - 1 tl bakpoeder - sap van een halve citroen - 2,5 el maanzaad Glazuur: - 100 gr roomkaas (Monchou) - 100 gr poedersuiker - beetje citroensap Oven 160 graden +/- 55 minuten - Mix de boter, suiker, zout en citroensap in een kom. Mix dit een paar minuutjes tot het romig is. - Voeg dan 1...
Ontbijt · 09. juni 2020
Ingrediënten: -1 tl blue pea poeder -Griekse yoghurt -1 bevroren banaan (in stukjes) -Granola -Blauwe bessen -Perzik -Passievrucht (Hier zit ook bosbessen coulis doorheen die ik nog over had van een ander gerecht) Nodig: Blender -Gooi de Griekse yoghurt samen met de banaan en blue pea poeder in de blender en mix het even goed door. -Gooi dit in een kom en versier met de granola en het fruit. Eet smakelijk!
Ontbijt · 09. juni 2020
Een lekkere manier om wat groente aan je ontbijt toe te voegen. Wat heb je nodig: - 1 grote zoete aardappel (ongeveer 200 gr) - 150 ml melk - 1 ei - 100 gr bloem - 1 flinke theelepel bakpoeder - 1 eetlepel havermout - snufje kaneel, kardemom en kurkuma -Schil en snij de aardappel in stukken en kook in een pan water. Als deze zacht is stamp er een puree van. -Laat afkoelen en doe de droge ingrediënten in een diep bord en mix dit door elkaar. -Gooi de melk en het ei bij de aardappel en roer goed...
Zoet · 08. juni 2020
Mijn schoonzus heeft een kersenboom in de tuin staan en van haar kreeg ik heel veel kersen, deze zijn heel mooi rood van kleur, maar er zit een klein zuurtje in dus ideaal om er iets lekkers mee te bakken. Ik maakte een clafoutis. Warm is deze het lekkerst en mijn kinderen vinden dit ook een lekker ontbijtje omdat het er wat als een dikke pannenkoek uitziet. Ingrediënten: -500 gr kersen, ontpit -bakspray of boter -3 eieren -100 gr poedersuiker -2 el kristalsuiker -80 gr bloem -100 ml slagroom...
Voor elke dag · 08. juni 2020
Hupsakee! alles in 1 schaal of op een bakplaat en de oven in. Lekker makkelijk en je ken het het helemaal zelf verzinnen wat je erin gooit. Voor deze tray bake heb ik het volgende gebruikt: -Krieltjes -1 schaal Catalaanse worstjes (AH) -Rode ui en gewone ui in partjes -Piementos de padron (Westlandpeppers) -Rode en gele paprika's -Knoflook (teentjes met schilletje er nog omheen) -Cherry tomaatjes -Takje rozemarijn -Olijfolie (om alles even lekker mee door te mixen) Oven 200 graden voor ongeveer...
Voor elke dag · 08. juni 2020
Deze maaltijdsalade staat zo op tafel en vol met groenten. Ingrediënten: 2 personen Dressing/marinade - 70 ml olijfolie - 1 tl knoflookpoeder - 1 tl gerookte paprikapoeder - 1 tl korianderpoeder - 1,5 tl djintan (komijn) - Sap van een halve citroen - 1 el honing - snufje peper/zout Salade: - 1 kipfilet - Veldsla - Babyspinazie - Rode kool - Blikje kikkererwten - Radijsjes - 4 Banaansjalotjes (of gewone) -Marineer de kikkererwten en de kipfilet in aparte bakjes. Laat minimaal 30 min marineren....
Voor elke dag · 04. juni 2020
Zo lekker! en super snel op tafel. Pasta Vongole Wat heb je nodig: - 350 gr spaghetti - 1 kg Vongole - 3 teentjes knoflook - 2 banaansjalotten (of een ui) - 1 rood pepertje (en/of chili vlokken) - Peterselie naar smaak - 150 ml witte wijn - 1 citroen - peper zeezout mix met Citrus en knoflook (bv van Fairtrade) - Olijfolie - Klontje roomboter - Zet een flinke pan water op voor de spaghetti. -Begin dan met het fijn hakken van de knoflook en de sjalotten door de helft en in halve ringen te...
Ontbijt · 02. juni 2020
Een heerlijk en gezond begin van de dag deze bananasplit met yoghurt. En je kan hier eindeloos mee variëren. Deze is met de volgende ingrediënten gemaakt : -1 banaan gehalveerd in de lengte -Griekse yoghurt ( 2 flinke eetlepels) -Aardbeien, bramen en blauwe bessen -Pure chocolade, geschaafd -Een paar walnoten, in stukken gehakt of geplet Verdeel alles op een bord en eet smakelijk! Varieer met bv granola, muesli, ander fruit, gesmolten chocola, noten mmhhh Ik had nog wat frambozencoulis over,...
Voor elke dag · 02. juni 2020
Deze gevulde puntpaprika's maakte ik vorige week met een paar ingrediënten die we nog in huis hadden en het was hartstikke lekker geworden. Ingrediënten: 4 puntpaprika's 350 gr rundergehakt Ricotta 1 ui gesnipperd 2 knoflookteentjes fijn gehakt Kaas, geraspt (ik heb cheddar gebruikt) Groene kruiden bv peterselie Peper/ zout en een snufje cayennepeper -Fruit ui en knoflook -Rul het gehakt -Voeg peper en zout toe -Voeg ricotta toe en een snufje cayennepeper -Snij de paprika's in de lengte open...
Voor elke dag · 14. mei 2020
Super snel op tafel. 4 personen (+ een extra bordje voor de volgende dag als lunch) ;-) -Pak spaghetti -200 gr gesneden pancetta -190 gr pecorino kaas (geraspt) -3 el chili knoflook saus (2 als je het iets minder pittig wilt) -2 el miso -4 eieren ( 3 hele en 1 dooier extra) Zo maak je het: -Kook de spaghetti in ruim water -Rasp de kaas -Bak de pancetta in een ruime koekenpan zonder olie of boter. -Pak een diep bord en doe hier 3 el chili knoflook saus, 2 el miso en 2 el heet water uit de...

Meer weergeven