Oooooo dit is extra lekker met een bakkie cappuccino ernaast!!
Ingrediënten:
- 200 gr boter op kamertemperatuur
- 190 gr suiker
- 4 eieren op kamertemperatuur
- snufje zout
- rasp van 1 citroen
- 200 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- sap van een halve citroen
- 2,5 el maanzaad
Glazuur:
- 100 gr roomkaas (Monchou)
- 100 gr poedersuiker
- beetje citroensap
Oven 160 graden +/- 55 minuten
- Mix de boter, suiker, zout en citroensap in een kom. Mix dit een paar minuutjes tot het romig is.
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei toe als de vorige volledig is opgenomen.
- Gooi de bloem en het bakpoeder erbij en mix dit er nog even door.
- Roer het citroensap en de maanzaadjes erdoor (of ff snel met de mixer)
- Vet een cakevorm in en schep het beslag erin.
- Bak de cake in ongeveer 50/55 min gaar in de oven op 160 graden. (saté prikker test)
Laat de cake afkoelen en haal deze uit de vorm.
Smeer het glazuur op de bovenkant als de cake helemaal is afgekoeld.
-Meng de roomkaas met de poedersuiker en het citroensap tot een mooi glad glazuur.
Check wel ff je tanden na het eten van deze cake, of er geen maanzaadjes tussen zitten. :-D
Mmhhhhhh