Een lekkere manier om wat groente aan je ontbijt toe te voegen.
Wat heb je nodig:
- 1 grote zoete aardappel (ongeveer 200 gr)
- 150 ml melk
- 1 ei
- 100 gr bloem
- 1 flinke theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel havermout
- snufje kaneel, kardemom en kurkuma
-Schil en snij de aardappel in stukken en kook in een pan water.
Als deze zacht is stamp er een puree van.
-Laat afkoelen en doe de droge ingrediënten in een diep bord en mix dit door elkaar.
-Gooi de melk en het ei bij de aardappel en roer goed door.
-Gooi nu de droge ingrediënten erbij en roer dit goed door.
-Spuit je wafelijzer in met bakspray voordat je het beslag erin gooit.
-Spiek na een paar minuten of de wafels al klaar zijn.
(ook goed te gebruiken als pancake beslag)
Helemaal makkelijk als je van het avondeten zoete aardappel overhoud om deze dan voor de wafels de volgende ochtend te gebruiken.