· 

Maaltijdsalade met kip en kikkererwten

Deze maaltijdsalade staat zo op tafel en vol met groenten.

 

Ingrediënten:

2 personen

 

Dressing/marinade

- 70 ml olijfolie

- 1 tl knoflookpoeder

- 1 tl gerookte paprikapoeder

- 1 tl korianderpoeder 

- 1,5 tl djintan (komijn)

- Sap van een halve citroen

- 1 el honing

- snufje peper/zout

 

Salade:

- 1 kipfilet

- Veldsla 

- Babyspinazie

- Rode kool

- Blikje kikkererwten

- Radijsjes

- 4 Banaansjalotjes (of gewone)

 

 

-Marineer de kikkererwten en de kipfilet in aparte bakjes. Laat minimaal 30 min marineren.

-Laat een beetje marinade over voor de sjalotjes en om er straks nog een beetje overheen te sprenkelen. (gooi er eventueel wat olijfolie bij als je te weinig hebt)

-Verwarm de oven voor op 190 graden.

-Snij de sjalotjes in partjes.

-Leg een bakpapiertje op de bakplaat en leg de kip, de sjalotjes en de kikkererwten hierop.

-Gooi nog wat marinade over de sjalotjes.

-Dit kan in de oven voor ongeveer 20 a 25 min.

-Zet in de laatste minuten de grill nog even aan voor een lekker gekarameliseerd laagje.

-Laat de kip, sjalotjes en kikkererwten even afkoelen en maak een schaal op met de overige ingrediënten 

-Snij de kip in plakjes en leg bovenop de sla samen met de kikkererwten en sjalotjes.

(ook lekker met gerookte kip)

 

Wij aten dit met een puntje groenten pizza, maar met een soepje erbij smaakt dit ook heel lekker.

 

Eet smakelijk!