· 

Kersen clafoutis

Mijn schoonzus heeft een kersenboom in de tuin staan en van haar kreeg ik heel veel kersen, deze zijn heel mooi rood van kleur, maar er zit een klein zuurtje in dus ideaal om er iets lekkers mee te bakken.

Ik maakte een clafoutis. Warm is deze het lekkerst en mijn kinderen vinden dit ook een lekker ontbijtje omdat het er wat als een dikke pannenkoek uitziet. 

 

Ingrediënten: 

-500 gr kersen, ontpit

-bakspray of boter

-3 eieren

-100 gr poedersuiker

-2 el kristalsuiker

-80 gr bloem

-100 ml slagroom

-250 ml melk

- tl amandel extract (of dit in een echte clafoutis hoort weet ik niet, maar ik vind de combinatie met kers en amandel altijd zo lekker)

 

 

Verwarm de oven voor op 200 graden

 

 

 

- Spray de vorm in met een bakspray.

- Strooi 2 el kristalsuiker over de bodem van de vorm.

- Stort de kersen over de bodem.

- Mix in een kom de poedersuiker met de eieren schuimig.

- Gooi de bloem erbij en mix dit er ook voorzichtig door.

- Als laatste de room, melk en de amandelextract er even doorkloppen.

- Bak in de oven ongeveer 25 minuten

- Eet de clafoutis lauwwarm en strooi er wat poedersuiker over.