· 

Pasta carbonara met een twist

Super snel op tafel.

 

4 personen (+ een extra bordje voor de volgende dag als lunch) ;-)

-Pak spaghetti

-200 gr gesneden pancetta

-190 gr pecorino kaas (geraspt)

-3 el chili knoflook saus (2 als je het iets minder pittig wilt)

-2 el miso

-4 eieren ( 3 hele en 1 dooier extra)

 

Zo maak je het:

-Kook de spaghetti in ruim water

-Rasp de kaas

-Bak de pancetta in een ruime koekenpan zonder olie of boter. 

-Pak een diep bord en doe hier 3 el chili knoflook saus, 2 el miso en 2 el heet water uit de spaghetti pan in en mix dit met een lepel.

-Doe de eieren erbij en roer goed door.

-Doe nu de kaas door het eimengsel en roer nogmaals goed door.

-Als de spaghetti klaar is, giet dit niet af maar pak dit direct uit de pan met een tang of spaghetti lepel (dan druipt er wat water mee voor de saus) en gooi dit bij de pancetta en mix dit goed door met het vet en de pancetta.

-Gooi nu het eimengsel erbij en roer goed door de spaghetti.

-Zet het vuur uit en blijf mengen.