Aardbeien Romanoff
Een heerlijk zomers toetje.
4 personen
Wat heb je nodig:
-750 gr aardbeien
Gewassen, kroontje eraf en door de helft.
Marineer de aardbeien in het volgende;
-5 el wodka
-5 el poedersuiker
-Rasp en sap van 1 sinaasappel
-Beetje gemalen roze peper
Laat minimaal een uur in de ijskast staan.
Merengue dopjes;
-Oven voorverwarmen op 100 graden.
-Nodig 2 eiwitten en 100 gr suiker
-Klop de eiwitten met de suiker tot stevige pieken.
-Vul hiermee een spuitzak en maak op een bakplaat bekleed met bakpapier "dopjes"
(Hiermee ken je 2 bakplaten maken, als de meringue afgekoeld is kan je ze in een afgesloten doosje nog 2 weken bewaren.)
-Schuif in de oven voor ongeveer 30 min.
-Zet de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.
(Kant en klare merengue erover brokkelen kan natuurlijk ook.)
-Klop 200 ml slagroom lobbig
-1/3 van de gemarineerde aardbeien pureren samen met 200 gr Griekse yoghurt
-Meng voorzichtig de slagroom erdoor.
-Maak nu laagjes van de aardbeien en het yoghurt mengsel, begin met de aardbeien en eindig met het mengsel. Versier als laatste met een paar stukjes aardbeien en de merengue.