· 

Aardbeien Romanoff

Aardbeien Romanoff

Een heerlijk zomers toetje.

 

4 personen

Wat heb je nodig:

-750 gr aardbeien

Gewassen, kroontje eraf en door de helft.

Marineer de aardbeien in het volgende;

-5 el wodka

-5 el poedersuiker

-Rasp en sap van 1 sinaasappel

-Beetje gemalen roze peper

Laat minimaal een uur in de ijskast staan.

 

Merengue dopjes;

-Oven voorverwarmen op 100 graden.

-Nodig 2 eiwitten en 100 gr suiker

-Klop de eiwitten met de suiker tot stevige pieken.

-Vul hiermee een spuitzak en maak op een bakplaat bekleed met bakpapier "dopjes"

(Hiermee ken je 2 bakplaten maken, als de meringue afgekoeld is kan je ze in een afgesloten doosje nog 2 weken bewaren.)

-Schuif in de oven voor ongeveer 30 min.

-Zet de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

(Kant en klare merengue erover brokkelen kan natuurlijk ook.) 

 

-Klop 200 ml slagroom lobbig

-1/3 van de gemarineerde aardbeien pureren samen met 200 gr Griekse yoghurt

-Meng voorzichtig de slagroom erdoor.

 

-Maak nu laagjes van de aardbeien en het yoghurt mengsel, begin met de aardbeien en eindig met het mengsel. Versier als laatste met een paar stukjes aardbeien en de merengue.