Dubbel feest deze brownie cheesecake. Deze is zo lekker, het is dan ook echt een favoriet hier.
Dit heb je nodig:
200 gr pure chocolade
200 gr zachte roomboter
450 gr kristal suiker
5 eieren
110 gram bloem
400 gr roomkaas
1 tl vanille extract
een doosje frambozen uit de diepvries (250 gr)
Zo maak je het:
Frambozencoulis:
Doe de frambozen samen met 50 gr suiker en 2 eetlepels water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur pruttelen.
Hierna haal je de pan van het vuur en gooi je dit door een zeef, vang de coulis op in een schaaltje en laat afkoelen.
De oven voorverwarmen op 170 graden.
-Smelt de chocola au bain marie.
-Klop in een kom met een mixer de zachte boter met 250 gr suiker.
-Voeg 1 voor 1 de eieren toe (3x) gooi de volgende er pas bij als het ei volledig is opgenomen.
-Roer vervolgens de gesmolten chocola erdoor en spatel voorzichtig de bloem erdoor. (of als je daar geen zin in heb ff snel met de mixer op de zachtste stand) (Ken best).
-Klop in een andere kom de roomkaas met 150 gr suiker, 2 eieren en de vanille los.
-Vet een schaal in en leg er een bakpapiertje op.
-Eerst het chocolade mengsel erin en daarna voorzichtig het roomkaas mengsel.
-Ik gooi de frambozencoulis altijd even over in een flesje zodat ik mooie strepen ken trekken over het roomkaas mengsel. Daarna met een sateprikkert strepen trekken in de andere richting zodat je een mooi motief krijg. Of ga alle kanten op, ook leuk.
-Nu ken die in de oven, ongeveer 40/45 min.
(Een ander idee is om de bevroren frambozen over het roomkaas mengsel te gooien en dan de oven in)
MMHHHHHHHHH